sábado, 14 de abril de 2012

Ruta de los espacios de la Guerra Civil en Cambrils

Durante la Guerra Civil, en toda Catalunya se construyeron miles de refugios antiaéreos, tanto públicos como privados, para protegerse de los bombardeos indiscriminados que habitualmente se hacían en nuestro municipio, de entonces aproximadamente 4000 habitantes, sobrevolados por aviación alemana e italiana. 

Cambrils sufrió directamente las consecuencias de estos bombardeos. Sus habitantes sufrieron el continuo paso de tropas, municiones y heridos, y a menudo se convirtieron en objetivo de numerosos ataques aéreos, que buscaban el castigo psicológico y la destrucción.

Con la intensificación de la investigación sobre este periodo en los últimos años, se han recopilado documentos y testimonios directos que han ayudado a conocer más detalles de este periodo y que permiten divulgarlo públicamente y rehabilitar el acceso a algunos de estos rincones.

La Ruta de los espacios del a Guerra Civil de Cambrils les ayudará a conocer los lugares más concurridos y relacionados con aquél periodo bélico. La visita sale del Museo Molí de les Tres Eres, pasa por las antiguas instalaciones de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, sigue por la calle Sant Plàcid, plaza de España, calle Borràs (dónde vivía el Cardenal Vidal y Barraquer), plaza de la Concepción, Plaza de la Iglesia de Santa María y visita al refugio antiaereo de la calle Creus.




Para hacer la visita guiada y acceder al refugio es necesario reservar con antelación en el Museo de Historia de Cambrils.

Ruta dels espais de la Guerra Civil a Cambrils

Durant la Guerra Civil, a tota Catalunya es construiren milers de refugis antiaeris, tant públics om privats, per protegir la població dels continus bombardejos indiscriminats que habitualment es feien sobre el municipi, de llavors aproximadament 4000 habitants, sobrevolat per l'aviació alemanya i italiana.

Cambrils va sofrir directament les conseqüències d'aquests bombardejos. Els seus habitants van patir el continu pas de tropes, municions i ferits, i sovint es convertiren en objectiu de nombrosos atacs aeris, que buscaven el càstig psicológic i la destrucció.

Amb la intensificació de la investigació sobre aquest periode en els darrers anys, s'han recopilat documents i testimonis directes que han ajudat a conèixer més detalls d'aquest periode i que permeten divulgar-lo públicament i rehabilitar l'accès a alguns d'aquests racons.

La Ruta dels Espais de la Guerra Civil a Cambrils us ajudarà a conèixer els llocs més concorreguts i relacionats amb aquell periode bèlic. La visita surt del Museu Molí de les Tres Eres, passa per les antigues instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, segueix pel carrer Sant Plàcid, Plaça d'Espanya, carrer Borràs (on vivia el Cardenal Vidal i Barraquer), placeta de la Concepció, Plaça de l'esglèsia de Santa Maria i visita al refugi antiaeri del carrer Creus.

Per a fer la visita guiada i accedir al refugi és necessari reservar amb antelació al Museu d'Història de Cambrils. També podeu consultar el mapa de espais de la Guerra Civil de Cambrils aquí

No hay comentarios:

Publicar un comentario